mandag 12. oktober 2009

Bryggerhuset - Del II

Ja, det har gått litt tid siden sist, og mye har skjedd. Jeg var på et hyggelig bloggtreff på fredag, og takk for sist til de jeg traff der. Det var veldig hyggelig!
På mandag startet elgjakten, og på tirsdag var det felt 10 elg i nærmeste omkrets her. Jeg er så heldig at jeg har utsikt til ett av drevene de går, og hjertet dundrer når jeg ser det komme styrtende 4 store elg ut av skogen, og skuddene går av... spennende. Dette innebærer også store mengder med elgkjøtt, som nå er pakket og merket.
Så var det bryggerhuset igjen. Tar med noen flere "før-bilder". Dette er rotet på kjøkkenet, og vi kan såvidt se at det er antydning til en ovn/peis her.
Det har nok vært benyttet mest som lager siste årene dette....Etter at alt er ryddet bort, så har det vært veldig mye jobb inne. Gulvet ble pigget opp, og alle betongrester ble gravet ut med gravemaskin gjennom vinduet. Siden er det lagt nytt gulv (dvs. et veldig gammelt gulv er lagt) Veggene er skrubbet, og det var skittent.... De som har greie på det snakker om at det var vanlig å sette inn veggene med leire som en slags isolasjon.
Vinduene er skrapet, og malt om igjen, men her gjelder det å ikke gjøre det strøkent med ny hvit maling. Det er mange triks vi har benyttet underveis, og vi har hele tiden vært bevisst på at resultatet ikke skal være strøkent, men fortsatt se opprinnelig ut. Mange ting å ta hensyn til da...
Mange sekker med rusk og rask er fjernet, og alt er gått over med industristøvsuger før vaskingen kunne begynne.
Her er litt fra det utvendige, hvor det på bildet er tomrom under, for her er huset jekket opp for å lage ny grunnmur. Huset er panelt utvenig igjen med panel som ser helt lik ut som den opprinnelige.
I kjøkkenet befinner det seg en stor bakerovn, med peis foran. Denne var i svært dårlig forfatning, men ikke værre enn at det har vært mulig å bygge den opp igjen. Den flike mureren har gjor en kjempejobb. Men det var en jobb som ble vanskelig for alle kara, og gjett hvem som fikk jobben. En bakerovn er dyp, og det skulle spikkes mellom alle stenene slik at alt ble jevnt og tett. Ja, da måtte mor til sjøl. Så klaustrofobien måtte jeg bare glemme, og bare få jobben gjort. Så min kjære fikk jobben med å dytte meg inn, og sitte vakt i tilfelle forbien tok overhånd og jeg måtte fort ut. Her lå jeg med en lommelykt som arbeidslys, og armene er nesten umulig å bevege der inne. Jeg måtte også ta av meg jakke for å komme inn. Jobben er nå gjort, og jeg har ingen varige mèn.
Ønsker alle en fin uke, og på mine trakter skal visst været bli bra....

19 kommentarer:

 1. Oioi! Kjære da... mannene inni ovnen!!!! Hihi. Skal si man må ofre litt når man pusser opp gamle ting.

  Hilsen Liv

  SvarSlett
 2. hihi....et lekkert bilde av deg her:o)
  Litt av en jobb dere holder på med....men sikkert så gøy!!!
  Ha en fin kveld og ny uke:o)

  SvarSlett
 3. Oi! Litt av et arbeidssted...det var kanskje ikke plass til en mann der inne...spennende å følge med på prosjektet deres!

  Klem Kristine

  SvarSlett
 4. Oj for en jobb dere har foran dere--- hvem er det som li9gger klar ovnen daO=)

  Masse lykke til O=))
  Klem Kerstin

  SvarSlett
 5. ...herlighet, så tøff gjort av deg!! Tror ikke jeg hadde turt å ligge der!
  Dette er spennende å følge med på!

  God uke til deg også :o)

  Klem J.

  SvarSlett
 6. Hei, og takk for sist!
  Ja, vi var så mange på treffet, at det var vanskelig å få snakket med alle. Men, koselig iallfall å få hilse på deg og veksle noen ord!

  Oi, kjenner jeg får klaustrofobi bare jeg ser bildet av deg "på vei" inn i ovnen.... Det der kunne jeg aldri ha gjort!

  Ha en fin kveld videre!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 7. Å, guri malla, så tøff du var som krøp inni der! Det måtte jeg nok mannet meg lenge opp til hvis jeg skulle turt. Det blir nok kjempefint til slutt.

  Ha en god kveld!

  SvarSlett
 8. spennende bilder,- men iiik.. i ovnen..:??

  klem, magny

  SvarSlett
 9. Ja det var ein fantastisk hyggelig kveld!

  Hi hi og eg ville fremdeles gjerne hatt muligheten til å rote rundt i det huset etter skatter... ser ut som det kan dukke opp litt av kvart der :-D Trur det blir flott når du er ferdig med det :D

  SvarSlett
 10. OI...
  Du er jammen tøff !!! Jeg hadde aldri klart å være inni ovnen !!!!
  Litt av en jobb dere holder på med, men det blir helt sikkert sååå stilig :))

  Klem,Kari

  SvarSlett
 11. Det var imponerende at du krabbet inn i bakerovnen, og morsomt bilde! Det blir spenndende å se når dere får satt huset i stand, men det blir nok mye jobb...! Ha en fin dag! Nydelig høst-bilde også, forresten! Klem cathrine :-)

  SvarSlett
 12. At du turde være inne i bakerovnen.Godt med mannen utenfor. Dere gjør virkelig en flott jobb.Kanskje det blir bloggtreff i bryggerhuset etterhvert.Ønsker deg en fin uke.

  SvarSlett
 13. Åhh.. Tenk å ha et slik hus!!!
  Lykke til
  Krisitn

  SvarSlett
 14. ..ojoj for et spennende prosjekt dere har gående!
  og inni ovnen, jammen er du tøff!
  ønsker deg en fin dag -

  moaklem

  SvarSlett
 15. oi, hvilket utrolig spennende prosjekt. Skikkelig tøfft av deg å krype inn i bakerovnen, det hadde nok aldri jeg gjordt:)
  Gleder meg til å se resultatet!

  SvarSlett
 16. Hei på deg!

  Moro å følge prosesse med bryggerhuset. Morsomt bilde med bena :)

  Lykke til videre med prosjektet!

  Klem fra Maia

  SvarSlett
 17. Spennendes og fint innlegg. For en jobb! Dere er jammen meg flinke.

  SvarSlett
 18. Bryggerhuset kommer til å bli såååå fint, jeg kommer å besøker deg når du har butikken oppe å går. Jeg har vært i trøkstad og besøkt Havnås gamle skole og møllerens hus i aremark.
  God helg.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 19. Må le....mannen i ovnen. Det bildet sier mer en 1000 ord.
  Dere har hatt litt å styre på med i det siste leser jeg. Elg jakt er jeg kjent med å kommer selv fra en jakt familie og ingen ting er som en god elg stek!
  Bryggerhus prosjektet høres spennende ut og håper du viser flere bilder etter hvert som det skrider videre. Ha en herlig fredag. Klem fra Elin:)

  SvarSlett